Bellendag

Margo, degene die er voor gezorgd heeft dat ik nu met 4 pootjes op deze wereldbol rondloop, houdt eenmaal in de twee jaar een reünie, die ze de Bellendag heeft genoemd.

Wij kooikerhondjes, een paar pechvogels uitgesloten, hebben namelijk allemaal zwarte oorbellen. Tijdens de reünie nodigt ze alle nakomelingen van haar kennel uit, waardoor het op zo’n dag een wirwar van zwarte bellen is, vandaar de toepasselijke naam.

Natuurlijk kon ik niet ontbreken die dag; ik was veel te nieuwsgierig naar mijn broertjes en zusjes. En ik had geluk, want ze waren er allemaal. Mama Jette was er natuurlijk ook, want zij woont bij Margo en mijn broertje Camiel had onze papa Lester meegebracht. Vanwege mijn oog probeerden mijn baasjes mij een beetje rustig te houden, maar dat lukte nauwelijks. Wie weet hoelang het weer duurt voordat ik ze allemaal zie, dus heb ik met bijna allemaal lekker gespeeld en bij geblaft.

Overal hoorde je het geklik van die kastjes die mensen de hele dag meezeulen. En wij moesten steeds weer op commando netjes zitten, borst vooruit en leuk kijken; ze vragen nog net niet of we willen lachen. Alsof we zo’n dag niets beters te doen hebben. Behalve mijn broertjes en zusjes waren er ook een heleboel ooms, tantes en neefjes en nichtjes; op een bepaald moment raakte ik de tel kwijt, maar ik heb me laten vertellen dat er ongeveer 70 van ons soort rondliepen. Zoveel vrolijke pluimstaarten bij elkaar betekent alleen maar heel veel gezelligheid en plezier en reken maar dat we dat hadden.

Behalve spelen met elkaar had Margo ook nog allerlei spelletjes verzonnen, die wij (samen met onze baasjes) mochten doen. Wat dacht u van een sjoelbak met hondenkoekjes, waarbij wij honden de koekjes mochten opvangen. Zaklopen voor de baasjes, waarbij wij ze natuurlijk graag voor de voeten lopen. Eén en al pret voor mens en kooikerhond.

Zoals te verwachten hoorde je baasjes voortdurend opscheppen over hun eigen kanjer, de ene kooiker nog slimmer en leuker dan de andere. Daarvoor hoef je niet naar een reünie; dat wij slim en leuk zijn weten wij kooikerhondjes allang, maar het is stiekem best wel leuk om je baasje zo over je te horen praten.

Ook een hond krijgt graag de figuurlijke pluim in de ….. gestoken.

99