Familiebezoek

Ik heb 2 van mijn zusjes, Cinta en Cindy, weer gezien.

Onze baasjes en de fokker vonden het wel leuk om ons weer eens samen te zien, zeggen ze. Volgens mij willen ze gewoon over ons kletsen en over en weer over ons opscheppen, een vreemde eigenschap van mensen.

Ik vond het eerst een beetje vreemd en hield me daarom wat afzijdig. De meiden kenden echter geen enkele schroom en renden als 2 dolle stieren heen en weer. Binnen de kortste keren zagen ze eruit als een stelletje zwerfhonden: nat en smerig. Als klap op de vuurpijl waren ze zo door het dolle heen dat één van hen vergat op tijd te stoppen en pardoes in het water belandde. Ze schrok geloof ik wel, maar deed net alsof het de normaalste zaak van de wereld was om midden in de winter te gaan zwemmen. Een beetje gek is ze dus wel, want een verstandige hond waagt zich bij deze temperaturen toch niet aan een zwempartijtje. Gelukkig was het niet druk, want er bekroop me toch een soort van schaamtegevoel bij zo weinig zelfbeheersing en dat voor een “dame”.

We waren in een park, waar ook veel eenden rondzwommen –en liepen en een maaltje eendenpoep, daar trek ik mijn neus niet voor op. Natuurlijk was mijn baasje het er niet mee eens, maar stiekem heb ik toch her en der een hapje kunnen wegkapen. Als je het een beetje slim aanpakt, lukt het altijd wel een keertje om aan de aandacht te ontsnappen. En zoals gezegd hadden alle baasjes, ook de mijne,  het erg druk met allerlei verhalen over ons aan elkaar te vertellen, dus zo moeilijk was het niet.

Natuurlijk vond ik het leuk om mijn zusjes te zien, nu we allemaal wat ouder zijn. Toen we nog bij elkaar woonden had er altijd wel eentje zin om te spelen; dat mis ik wel eens. Thuis hebben we wel een kat, maar die houdt zich van de domme als ik wil ravotten. Ze snapt het best hoor, maar ze is liever lui dan moe. Wat ik ook probeer, mevrouw laat zich niet verleiden en blijft onverstoorbaar zitten of beter gezegd liggen, waar ze ligt. Negeren, daar had ze vast een 10 voor op de kattenschool. Gelukkig heb ik heel veel speeltjes en mijn vriendjes op de praktijk. U hoeft dus geen medelijden met me te hebben. Ik vermaak me wel en als het nodig is ben ik gewoon m’n eigen speelkameraadje. Met een beetje fantasie maak je van een hondenleven een groot feest.

ciskewater 111125familiefoto