In blijde verwachting

Nee, deze keer geen dierenarts, zoals de afgelopen jaren regelmatig is voorgekomen in onze praktijk. Maar…… een hond, om precies te zijn: het kooikerhondje Jette van de Zwarte Bellen Hoeve.

De meesten zullen mij niet kennen, omdat ik ‘achter de schermen’ werk. Mijn naam is Corrietha Vat en mijn functie is het beste te vergelijken met die van een managementassistente. Ik verzorg allerlei administratieve taken. U spreekt mij soms als ik de telefoon opneem omdat de assistentes bijvoorbeeld hun handen vol hebben aan een tegenstribbelende kat.

Vorige zomer is na een bijtincident mijn kooiker Pepper overleden. Ondanks alle goede zorgen en fantastische inzet van alle dierenartsen en assistentes heeft hij het niet gered. Een verdrietige periode, waarna niet alleen ik, zijn baasje, maar ook alle collega’s hem missen. Hij ging namelijk altijd met mij mee naar de praktijk en lag dan rustig op zijn plekje onder mijn bureau; één van de weinige honden die bijna dagelijks een dierenartsenpraktijk van binnen zag en dat geen enkel probleem vond.

Maar nu kijken we met z’n allen uit naar de komst van Ciske, want zo zal de jonge doerak gaan heten. Regelmatig zal ik u via de website op de hoogte houden van de zwangerschap van Jette en, na de bevalling, van het wel en wee van Ciske.

afbeeldingJette