Kraamvisite

Een paar dagen geleden ben ik weer op kraamvisite geweest. De pups zijn ondertussen 2 weken oud en al flink gegroeid. Eén reutje en één teefje zijn al iets zwaarder dan een pond. Jette zorgt goed voor haar kroost. Ze is de hele dag druk met het voeden en poetsen van haar pups. De eerste weken houdt een moederhond het nest zelf schoon. Door het likken van de buikjes stimuleert zij de urine- en ontlastingproductie, waarna ze dit netjes, maar op de hondse manier  opruimt (lees: oplikt).

Jette en de pups zijn ondertussen van de rustige kraamkamer verhuisd naar de woonkamer van de fokker, zodat ze nu omringd worden door de 6 andere kooikerhondjes die tot de roedel behoren. In ieder geval een stuk gezelliger voor Jette, die de andere honden af en toe zelf al opzocht. De hele dag 7 puppen aan je lijf, als moederhond wil je dan toch ook wel eens wat anders en misschien zelfs eventjes een beetje rust. Zo’n uitstapje duurt nooit lang; haar moederinstinct zorgt ervoor dat ze het liefste bij haar pups ligt.

Bij een aantal hondjes zijn de oogjes al open; het koppie krijgt dan een heel andere uitstraling. We hebben ze tijdens mijn bezoekje dan ook uitgebreid bekeken. Samen met Roza, een dochter van Jette, die haar halfbroertjes en –zusjes wel eens van dichtbij wilde bekijken. Nieuwsgierig stak ze haar kop over de rand van de puppykist en toen de fokker haar een pup voor haar neus hield, liet ze meteen zien wat een lieve grote zus ze is. Ze begon de pup namelijk van onder tot boven te poetsen. Een moeder in spé.

Het volgende bezoek is alweer afgesproken; het is fantastisch om zo dicht bij een gastvrije fokker te wonen.

11-05-11JetteenRoza 11-05-11metRoza