Natte poten

De baas heeft een nieuwe boot. Trots als een pauw natuurlijk, dus mijn vrouwtje en ik moesten mee naar de waterkant om de nieuwe aanwinst te bewonderen. Ik moet eerlijk toegeven dat ik wel begrijp dat hij er blij mee is. Het glanst, glimt en ligt heerlijk op het water te dobberen, wachtend op een toertochtje.

En dat was precies de bedoeling van de baas. Voor ik het goed en wel in de gaten had zat ik op de boot en werd, zij het nog wat onwennig, het ruime sop gekozen. Ik vond het eerst allemaal wat vreemd. Normaal lig ik in het water en nu zat ik er min of meer bovenop. Ik heb het eerst allemaal maar eens rustig zittend naast mijn vrouwtje over me heen laten komen. Maar gaandeweg raakte ik wat meer vertrouwd en kreeg ik al een soort zeepoten. Ik kan dus eigenlijk over water lopen. Ik kan het iedereen aanraden. Heerlijk met de kop in de wind. Letterlijk uitwaaien. Zelfs een hond heeft daar van tijd tot tijd behoefte aan.

Terug aan wal trokken we, of beter gezegd trok de boot, de aandacht van andere bootbezitters. Een vreemde eigenschap van mensen. Als iemand iets nieuws heeft, willen anderen dat bewonderen. Wij honden hebben daar geen last van. Een nieuwe halsband, nou en. Geen hond die dat boeiend vindt. Maar goed, mensen zijn geen honden, dus volop belangstelling voor de boot. Leuk allemaal, maar mij verloren ze even uit het oog. En met al die benen op de steiger moest ik toch echt een stapje achteruit doen. En, u ziet hem misschien al aankomen, maar ik zag dat dus helemaal niet: een steiger houdt ergens op en dan begint het water. Precies, ik gleed met mijn achterpoten van de steiger. Ik probeerde me nog aan mijn voorpoten op te hijsen, maar dat was een verloren strijd. Hoor je ook nog zo’n nuchtere opmerking als “hij kan toch zwemmen”. Ja natuurlijk kan ik zwemmen, maar daar kies ik dan graag zelf voor. Nu werd ik eigenlijk min of meer van de steiger afgeschoven. Maar mijn wraak was zoet, want eenmaal weer op het droge gehesen heb ik me heerlijk tussen al die benen uitgeschut. Dat zal ze leren.

nattepoten2 nattepoten