Ons Team

Anton Fennema, Dierenarts en manager

Anton Fennema is dierenarts en manager van Sterkliniek dierenartsen Stroowaert.

In 1992 naar de Hoekse Waard gekomen om de praktijk van dierenarts Blok over te nemen. De van oorsprong gemengde praktijk is onder zijn leiding uitgegroeid tot de huidige “Sterkliniek dierenartsen Stroowaert” met 4 dierenartsen en 7 assistentes.

Anton Fennema heeft zich met name toegelegd op de chirurgie en diverse botchirurgische technieken behoren dan ook tot de mogelijkheden van Sterkliniek dierenartsen Stroowaert.
Tandheelkunde is een speerpunt van de praktijk, wat door hem serieus beoefend wordt. Hij is lid van de Werkgroep voor tandheelkunde in Nederland en lid van de European Society of Veterinary Dentistry.

Anton Fennema heeft gedurende 2 jaar de modulaire cursus oogheelkunde gevolgd. Vooral oogchirurgie en glaucoom behandeling kan in onze praktijk plaatsvinden

antonhogan

 

Natasja Cevering, Dierenarts

Natasja Cevering is sinds september 2010 ons team komen versterken! Hiervoor heeft ze al veel ervaring opgedaan in een gezelschapsdierenpraktijk te Breda. Haar speciale interesses liggen bij knaagdieren en konijnen. Naast Anton verzorgt ook Natasja de tandheelkundige zaken in de praktijk. Iedere dag neemt ze de altijd vrolijke teckel Frits mee naar het werk.

 

Stephanie Arensman, Dierenarts

Stephanie was al tijdens haar studie werkzaam in de praktijk als assistente in de vakantieperiodes. Sinds haar afstuderen in 2013 werkt ze bij ons als dierenarts.

Ze is lid van de veterinaire werkgroep voor endoscopie en endochirurgie. Samen met Petri is ze verantwoordelijk voor de laparoscopische sterilisaties bij ons in de praktijk.
Thuis heeft ze een ondeugende, maar heel lieve kat genaamd Daley.

stephanie2

 

Sandra Vink, Dierenarts

Sandra is begin 2018 afgestudeerd als dierenarts aan de Faculteit Diergeneeskunde in Utrecht. Voorafgaand aan deze studie heeft ze de opleiding voor paraveterinair afgerond en heeft ze veel ervaring opgedaan. Nu is ze als dierenarts werkzaam in de verschillende vestigingen.

Haar interesses liggen bij chirurgie en bijzondere dieren, waarvan ze haar kennis verder wil uitbreiden. Tevens heeft ze zich tijdens haar studie toegespitst op endoparasieten.

Thuis heeft ze een jonge vrolijke Finse lappenhond, genaamd Freddie. Daarnaast heeft ze al heel wat jaren een grasparkiet en een baardagaam van 12 jaar oud.

Naast haar werk als dierenarts is ze in het weekend te vinden op de hondensportvereniging in Schiedam, waar ze puppyles en gehoorzaamheid geeft.

sandra

 

Lotte Beirens, Dierenarts

Is in 2005 afgestudeerd aan de faculteit Diergeneeskunde in Gent, België en in November 2019 ons team komen versterken. Als dierenarts heeft ze, naast haar werk als eerste lijns dierenarts, jarenlange ervaring opgebouwd in de behandeling van honden en katten met kanker. Ze is opgeleid door dierenarts Johan de Vos met wie ze 10 jaar intensief samen heeft gewerkt in Terneuzen en ze heeft vele bijscholingen en congressen over oncologie & weke delen chirurgie gevolgd. Sinds 2016 volgt ze het Certificate Program in soft tissue surgery aan de ESAVS (Universiteit van Luxemburg) en ze heeft inmiddels deel 1 t/m 4 met succes afgerond. Recent is ze zich ook gaan focussen op palliatieve zorg, stervensbegeleiding en euthanasie van gezelschapsdieren. Naast mijn werk in de kliniek ben ik sinds 2007 lid van Samenwerkende Diergeneeskundige Kankercentra waarmee ik het jaarlijkse congres voor dierenartsen ‘het ONCOlogisch Treffen’ organiseer en ben ik sinds december 2018 bestuurslid van het Nederlands Kankerfonds voor Dieren. En enkele keren per jaar geeft ze een gastcolleges aan studenten op de faculteit Diergeneeskunde in Gent. Thuis heeft ze een poes Verdelgje (Europese korthaar), een hond Co (Duitse Staander draadhaar) en heeft ze ook nog 2 kippen.

lotte

Corrietha Vat, Management Assistent

Corrietha werkt al sinds april 2000 bij ons. Haar functie is het best te vergelijken met die van een managementassistente; zij draagt van maandag t/m donderdag zorg voor allerlei administratieve taken, die naast alle diergeneeskundige werkzaamheden die dagelijks in onze praktijk door haar collega’s worden uitgevoerd, ook noodzakelijk zijn. Zij werkt dus vooral achter de schermen. Samen met Stephanie en Anton vormt zij het kwaliteitsteam, dat in de gaten houdt of de praktijk aan de gestelde eisen van Sterkliniek dierenartsen voldoet.

Corrietha is de trotse eigenaar van Ciske in juni 2011 heeft het kooikerhondje zijn intrede gedaan in huize Vat. Ciske is een bekende verschijning in de praktijk en waarschijnlijk één van de weinige honden die iedere dag vol enthousiasme de praktijk binnenstapt. Hij komt namelijk altijd met Corrietha mee naar het werk en heeft daar zijn eigen plekje onder haar bureau.

Lees hier het dagboek van Ciske

corriethavat

 

Petri van der Zanden, Paraveterinair

Petri werkt al sinds de oprichting van Stroowaert bij ons. Zij werkt op onze hoofdkliniek in Oud-Beijerland als algemeen assistente. Petri begeleid de diabetes patiënten bij ons in de praktijk. Ze heeft in haar werkzame leven al veel dieren liefdevol opgenomen in haar huis.

pza

Marjolein Koster, Paraveterinair

Marjolein heeft tijdens haar opleiding paraveterinair stage gelopen bij Stroowaert en is sinds 1 februari 2011 in dienst bij Stroowaert.
Ze werkt als balie- en operatieassistente in Oud-Beijerland en Barendrecht. En sinds eind 2013 is ze in staat om u en uw huisdier te begeleiden bij gedragsproblemen.

Zelf heeft ze twee lieve chihuahua’s genaamd Whisper en Gentle.
Een grote hobby van haar is om naar hondenshows te gaan en daar haar hondjes te showen.

Ze hebben inmiddels al verschillende prijzen gewonnen.

MKa

Carola Reedijk, Paraveterinair

Carola is in 2007 ons team komen versterken na een aantal jaar te hebben gewerkt in een dierenpension. Als gediplomeerd paraveterinair is zij uitstekend in staat om ons bij te staan in de zorg voor uw huisdieren. Carola is werkzaam als balie- en operatieassistente in Oud-beijerland. En u kunt Carola raadplegen als het gaat om voedingsadvies, zij heeft namelijk de cursus voedingsconsulente  met succes afgerond.

Tevens is Carola verantwoordelijk voor de website en de filmpjes van de praktijk. Sinds kort zit Carola ook regelmatig in het kantoor  voor het maken van roosters, oproepen en is ze verantwoordelijk voor het tot stand brengen van een digitale voorraadmodule van de medicijnen.

Carola nog een bijzondere liefde namelijk het houden van ongeveer 50 koi’s (sierkarpers).

Met veel fanatisme beoefent Carola de sport waterpolo en is ze in haar vrije tijd ook graag bezig met fotografie. En een zeer trotse moeder van 2 jongens.

CRa

 

Angela Bijkerk, Paraveterinair

In 2008 heeft ze haar opleiding paraveterinair afgerond en in 2010 de cursus voedingsadviseusse succesvol gevolgd en afgemaakt. Sinds eind 2013 is daarbij ook de afgeronde opleiding Huisdieren gedragsadviseusse bijgekomen.

Angela heeft een lieve slimme hond een kruising Labrador/Flatcoated retriever genaamd Sunshine. Ook heeft ze nog een Europese korthaar genaamd Billie. Sinds kort is Angela ook de trotse eigenaar van Shetland pony genaamd Gail.

Sinds 1 Maart 2012 is Angela bij Stroowaert in dienst. U zult haar het meest in het Dierenziekenhuis te Oud-Beijerland vinden.

Hiervoor heeft Angela een aantal jaar gewerkt in een dierenartsengroep te Rotterdam en in het dierenasiel. Hier heeft ze door de jaren heen, heel wat moederloze kittens zelfstandig grootgebracht.

Het kunnen helpen van dieren, en het begeleiden van eigenaren is iets wat haar erg aanspreekt in dit vak. We zijn er niet alleen voor de dieren, maar ook voor de baasjes en bazinnetjes.

aba

Desiree Pantekoek, Paraveterinair

Desiree heeft in 2010 haar opleiding paraveterinair afgerond en is in september 2012 ons team komen versterken. Zij heeft al een aantal jaar bij een andere dierenarts gewerkt en daar veel ervaring opgedaan.

Desiree werkt in Oud-Beijerland als operatie- en balie-assistente maar wekelijks kunt u haar ook tegen komen in Strijen waar ze assisteert bij het spreekuur.

Thuis heeft ze 3 katten rond lopen waarvan twee Maine Coons genaamd Sky en Yin en één RagaMuffin die luistert naar de naam Suki.

Naast haar werk is Desiree ook in het zwembad te vinden waar ze traint voor haar sport tevens hobby waterpolo en wedstrijdzwemmen. Of ze staat langs de kant als scheidsrechter.

Desiree1

 

Sharon Visser, Paraveterinair

Sharon heeft in 2012 haar opleiding tot paraveterinair afgerond en is in februari 2016 ons team komen versterken na de overname van Dierenkliniek de Hoekse Waard.

Sharon werkt in Oud-Beijerland als operatie- en balie-assistente, maar wekelijks kunt u haar ook tegen komen in Numansdorp waar ze assisteert bij het spreekuur.

Haar speciale interesses liggen bij tandheelkunde, voeding en konijnen en knaagdieren. In 2012 heeft ze de cursus voedingsconsulente succesvol gevolgd en afgemaakt. Samen met Angela begeleid zij eigenaren en hun huisdieren die het Slim-fit dieet volgen.

Thuis heeft Sharon een konijn genaamd Ginny.

sharon2