Papa Lester

Mama Jette’s buik groeit al aardig. Ze is nu 7 weken drachtig en al ruim 3 kg aangekomen. Nog 2 weken te gaan, want een dracht bij een hond duurt gemiddeld 63 dagen (9 weken).

Om de naderende bevalling vast te stellen zal de fokker een paar dagen voor de uitgerekende datum Jette dagelijks temperaturen. Kort voor de bevalling daalt de temperatuur van een zwanger teefje doorgaans met gemiddeld één graad (de normale temperatuur van een hond is 38-39ºC). Meestal zijn er ook nog wel andere kenmerken waaraan een fokker kan zien dat de bevalling niet lang meer op zich laat wachten, zoals graven in de mand, afzonderen en niet meer willen eten. We wachten, net als Jette, rustig af op wat komen gaat.

Papa Lester woont met zijn baasjes aan de Belgische kust, dus ken ik hem alleen van foto’s. Maar afgelopen zaterdag heb ik “in het echt” met hem kunnen kennismaken. De Kooikervereniging organiseerde die dag namelijk een wandeling in Chaam en daar ben ik samen met de fokker en een aantal van haar honden naartoe geweest. De baasjes van Lester hadden de moeite genomen om ook naar Chaam te komen en die kans wilde ik natuurlijk niet voorbij laten gaan.

Op de parkeerplaats had Lester ons, of beter gezegd de fokker, eerder in de gaten dan wij hem. Vol enthousiasme stond hij haar al te “roepen”. Niet alleen de fokker, maar ook ik werd vrolijk door hem begroet. Een fantastische hond met niet alleen een mooi uiterlijk door o.a. zijn prachtige oorbellen, maar ook een heerlijk karakter: vrolijk, aanhankelijk en bescheiden; ondanks alle honden (er liepen wel meer dan 50 Kooikerhondjes rond) ging hij lekker zijn eigen gang. Zijn baasjes hebben alle reden om trots op hem te zijn en dat steken ze, terecht, niet onder stoelen of banken.

Ik kijk met nog meer plezier uit naar de komst van Ciske. Een pup kan zich geen betere vader dan Lester en betere moeder dan Jette wensen.

Lesterapril2011038