Voorbereiden

Naast alle voorbereidingen voor de verhuizing van onze praktijk naar de nieuwe vestiging aan de Stougjesdijk ben ik ook bezig met een andere verhuizing: die van Ciske.

Het is alweer 11 jaar geleden dat Pepper als pup bij ons kwam, dus van enige onwennigheid bij de komst van Ciske zal wel sprake zijn. En omdat je graag de overgang van een nest vol broertjes en zusjes naar een bench en mand helemaal voor jezelf zo goed mogelijk wilt laten verlopen, worden de boeken weer uit de kast gehaald en de fokker en mijn collega’s nog eens gevraagd om goede tips. En natuurlijk moeten er ook nog zaken als een riempje met halsband, een extra bench voor in mijn kantoor en nieuwe speeltjes aangeschaft worden.

Ondertussen is ook de fokker druk bezig met het voorbereiden van alle hondjes op de grote mensenwereld, waarin ze over ongeveer 2 weken zullen worden losgelaten. Ze laat ze allerlei ervaringen opdoen: spelen met de oudere honden, met je pootjes in (nat) gras, nieuw speelgoed en ze hebben hun eerste autoritje achter de rug. En dat ging naar ………. de dierenarts voor hun eerste van de 3 inentingen, die ze nodig hebben voor een goede bescherming tegen de verschillende ziektes die op de loer liggen. Als de puppy’s 9 weken oud zijn zullen ze hun tweede inenting krijgen en met 12 weken is het tijd voor de derde inenting. Ze zijn dan voldoende beschermd en is het niet meer nodig om ze weg te houden van bijvoorbeeld hondenuitlaatplaatsen.

De collega die de puppy’s hun eerste inenting heeft gegeven, had haar 2 zoontjes meegebracht om kennis te laten maken met Ciske en zijn broertjes en zusjes. Het was een gezellige boel: 7 puppy’s op verkenningstocht in spreek- en wachtkamer met daar tussendoor 2 stoere ventjes, die het leuk maar ook een beetje eng vonden. Zoveel hondjes die aan je veters willen trekken of aan je vingertjes willen knabbelen is best spannend. En dan nog 4 volwassenen die hun uiterste best doen om alle hondjes nagekeken, ingeënt en weer in de bench te krijgen. Een vermoeiende middag voor de hondjes, maar gelukkig wachtte thuis in het veilige nest een bakje eten, waarna ze met volle buikjes heerlijk in slaap vielen om al die spannende ervaringen te verwerken.

Nog 2 weken en dan is de grote dag of eigenlijk de 2 grote dagen: Ciske´s verhuizing naar zijn nieuwe thuis en de verhuizing naar de nieuwe praktijk aan de Stougjesdijk.

Ciske100611002 Ciske100611016